Krioterápia

Mi az a krioterápia?

A hideg levegősugaras kezelés, más néven a krioterápia, abból áll, hogy rövid időre, 0 °C alá hűtött levegősugarat irányítunk egy bizonyos, jól körülhatárolt bőrfelületre. Valós, fagyasztásos hidegterápiás eljárást jelent, melyet gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító és izomlazító hatásának köszönhetően az izmok terápiájához és a bőrfelszínt érintő sérülések hűtésére is alkalmaznak.

A Cryo6 esetén a kibocsátott hideg levegő hőmérséklete: -35 °C, ez pillanatok alatt képes a bőrfelszínt közel 0°C-ra hűteni.

A hideg levegősugaras krioterápia elősegíti az ízületek mobilizációját és a gyors rehabilitációt. Ez különösen jól hasznosítható a sportorvoslásban, de más szakterületeken ugyanúgy, mint például traumatológia, reumatológia, ortopédia, neurológia, bőrgyógyászat, sebészet, gyógytorna, stb...
A krioterápiát gyakran kombinálják olyan egyéb eljárásokkal, melyek fájdalmasak lehetnek a beteg számára, például lézer vagy lökéshullám-terápiás kezelésekkel. Ilyenkor a krioterápiás eszköz egy kiegészítő terápia lehet a kellemetlenségek csökkentéséhez.

 

Mi az a Cryo6?

A krioterápiás készülékek királya!

A Cryo6 egy rendkívül modern, innovatív krioterápiás készülék, fizioterápiás vagy dermatológiai problémák során fellépő fájdalmak csillapítására.
A készülék azonnali, helyi hűtést tesz lehetővé, a kibocsátott levegő hőmérséklete megközelíti a -35 oC-ot.

Praktikus, korszerű és helytakarékos, használata egyszerű. A felhasználót hasznos programokkal, memóriával, valamint különböző egyéni beállítási lehetőségekkel segíti.

A könnyen gördíthető készülék egyszerű, mozgatható használatot tesz lehetővé a gyakorlatban, illetve kiválóan alkalmazható tartóállványként egy másik, kis méretű készülék számára, így helytakarékos berendezésként funkcionálhat a terápiás helységben.

 

Miért a Cryo6 a legjobb krioterápiás készülék?

A Cryo6 egyszeri beruházást jelent, mert nincs szükség hozzá kiegészítő fogyóanyagokra, mint például a rendkívül költséges nitrogénpatron vagy palack, illetve a hagyományos jeges borogatáshoz szükséges egyéb eszközök.
A készülék közönséges 220 V-ról üzemeltethető, teljesen környezetkímélő.

Felhasználóbarát, hiszen csak a kezelés időtartamát és a hideg levegő kibocsájtásának erősségét kell beállítani, majd elindítani a kezelést. Ezek a paraméterek a kezelés közben is módosíthatók, de akár az előre beprogramozott lehetőségek közül is választhatunk.

Az alkalmazások széles spektrumát teszi lehetővé. Alkalmas a bőr rövid, gyors és intenzív hűtésére, valamint hosszabb ideig tartó mérsékelt hűtésére, annak érdekében, hogy a hőmérsékletet terápiás szempontból releváns szintre lehessen csökkenteni, akkor is ha mélyebb szöveti rétegek kezelése szükséges. Ezt a terápia közben, megszakítás nélkül állítható kifúvási erősség teszi lehetővé. Válasszon 9 különböző fokozat közül, szabályozza egyénileg a terápiás időt, így könnyen elérheti a kívánt terápiás célt! Amennyiben még pontosabb paraméterbeállítások szükségesek használhatjuk a segédeszköz nélkül is egyszerűen cserélhető fúvókaszűkítőket, különböző átmérőkben.
 

Modellek

 

Üzenjen nekünk!

Az űrlap kitöltésével kérhet ajánlatot, információt, vagy időpontot készülékbemutatóra!

Küldés