Hatékony bőrfeszesítés és alakformálás az enPulsPro-val

A modern gyakorlatban egyre fontosabbá válik a bőrstruktúra javítása és az alakformálás. Számos zsírcsökkentő kezelés áll rendelkezésre, például kriolipolízis, zsírleszívás, injekciós lipolízis, vagy komplex bőrfeszesítő eljárások, melyek közt az enPulsPro esztétikai alkalmazása is hatékony eredményeket mutat. A lökéshullám-terápia eredményességét számos tanulmány és felhasználói megfigyelés támasztja alá az esztétikai gyógyászatban is.

Az enPulsPro radiális lökéshullám készüléknek köszönhetően jelentősen javítható a bőr feszessége, rugalmassága és a kollagénregeneráció. A kezelés páciensbarát, mert non invazív, általában fájdalom és kellemetlenség mentes, az alkalmazás egyszerű, és az eredmények rövid időn belül szembetűnőek.

Hogy működik?

A lökéshullámok természetéről, előállításáról és az általános terápiás hatásokról és célokról már esett szó, tekintse meg összefoglalónkat, hogy jobban megismerhesse a technika lényegét. Az esztétikai jellegű lökéshullám kezelések elsősorban az alakformálást és a bőrfeszesítést célozzák. Az enPulsPro önálló alkalmazásként vagy más, főként zsírbontó módszerekkel kombinálva alkalmazható. Amennyiben csak a lökéshullámot alkalmazzuk a hangsúly általában a bőr szerkezetének és kötőszövetének javítására irányul. Tipikus alkalmazási területek például cellulit, kötőszövet-gyengeség és stria. Az enPulsPro hatékonysága a rendkívül nagy erejű lökéshullámok generálásában rejlik. A hullámok mélyen a szövetszerkezetbe jutnak, így nem csak felületes hatás érhető el a terápiával. Folyamatos alkalmazásával kiemelkedő eredmények érhetők el a bőr szépészeti jellegű regenerációjában, mint például teltség, feszesség, simaság, rugalmasság és kollagénregeneráció.

1.Cellulitkezelés

A cellulit a bőr irha rétegében lerakódó salakanyagokat jelenti, amelyek a környező szövetekből magukhoz vonják a vizet, és egyre nagyobb gömböcskéket alakítanak ki. A felgyülemlett nedvesség ödémát okoz, a megduzzadt csomók egymással találkozva felszakítják a rostok rácsszerkezetét, így a bőr felülete a narancs héját utánzóan egyenetlenné válik. Heti 2 vagy 3 lökéshullám kezeléssel sokat tehetünk az állapot javításáért, de a terápia során figyelembe kell vennünk a kondíció súlyosságát, melyhez megfelelő paraméterválasztással igazodhatunk. Súlyosságot tekintve különböző fázisokat különböztetünk meg:

0. fázis: Egészséges, egyenletes, feszes bőrfelszín, nincs jelen narancsbőr.

1. fázis: Ebben a fázisban a narancsbőr csak az úgynevezett csípés-teszttel válik nyilvánvalóvá. Mikor ujjainkkal összecsípjük a bőrfelületet, feltűnnek a narancsbőrre jellemző gödröcskék. Amennyiben a lökéshullám-terápiát ebben a stádiumban kezdjük meg, 8-10 kezelés után, átlagosan 2500-3000 lökésszám/alkalommal nagyon jó eredményekre számíthatunk.

2. fázis: A második fázisban a narancsbőr szabad szemmel felismerhető. Jól megfigyelhető a hullámos bőr, főleg feszített izomzaton. Az érintett terület kevésbé rugalmas és feszes. Ebben az esetbe összesen 9-12 alkalmas terápiasorozat ajánlott 1500-3400 közötti lökésszámmal alkalmanként.

3. fázis: A harmadik fázisban a bőrelváltozások, gödröcskék és mélyedések folyamatosan láthatóak. A bőr állandó hullámos megjelenést mutat. Egy terápiasorozat 10-14 kezelésből kell hogy álljon, átlagosan 3200-3700 lökésszámmal számolhatunk alkalmanként.

A megfelelő fázis azonosítását, és a paraméterválasztást követően kezdhetjük meg a terápiát. Az alkalmazást mindig a nyirok kiáramlás felé kell irányítani. A nyirokcsomók szelektív aktiválása a standard alkalmazás előtt történhet.

A terápia sikerességét, vagy hatásosságának mértékét befolyásoló tényezők:
- Anti cellulit gél rendszeres használata,
- Kifejezetten a problémára összeállított fizikai program vagy egyéb sporttevékenység végzése hetente többször is,
- 2-3 liter víz fogyasztása naponta, ebből 0.5-1 liter közvetlenül a terápia után
- Táplálkozás

Eredmények

A nagy energiájú hullámok két különböző részből állnak: pozitív impulzus és egy viszonylag rövid ideig tartó szünet. A lökéshullám ütést mér a környező szövetekre, így összenyomja azokat és megtöri a molekulák rácsszerkezetét. A szünet és az impulzus váltakozása a gázbuborékok összeomlását eredményezi a zsírszerkezetekben (kavitáció), amelyek a nagy energiájú sugárirányú hullámok után újra terjednek, így biztosítva a zsírszerkezetek destabilizációját.
A 39 mm-es applikátorfejnek köszönhetően az enPulsPro közvetlenül és nagy pontossággal továbbítja a sugárirányú hullámokat a szövetbe. Megfigyelhető és dokumentálható, hogy a mechanikus nyomáshullám bevitele különböző szöveti reakciókat vált ki, amelyek kedvezően befolyásolják a bőr szerkezetét.

Cellulitkezelés lökéshullám-terápiával:

2.Felkar izmok és szöveti gyengeség kezelése

Az alkalmazást a cellulit kezeléshez hasonlóan mindig a nyirok kiáramlás felé kell irányítani. A terápiát a felkar belső részén két kézzel végezzük eleinte statikus, majd dinamikus módon. Ellennyomás létrehozásához szabad kezünket helyezzük a felkar ellenkező / külső oldalára.

A felkari szövetgyengeség heti 2-3 alkalommal kezelendő, összesen 8-10 alkalommal.

Területenként 2000-2500 lökésszám leadása szükséges a terápiasorozat sikerességéhez.

3. Alhas izmok és szövetek gyengesége

A választott energiaszintet a páciens egyéni fájdalomküszöbéhez mérten kell kiválasztani, úgy hogy a kezelés fájdalommentes legyen ( Ø = 90 mJ ).

A terápia két kézzel végzendő, úgy hogy egyik kezünkkel bőrredőt képzünk az alhasi szakaszon, míg a másik kezünkkel a kezelőfejet 45o-os szögben tartva dinamikusan kezeljük a problémás területet.

Felhasználói véleményekre, és terápiás eredményekre alapozva általánosságban elmondható, hogy összesen 10-12 kezelés heti 2-3 alkalommal, átlagosan 1500-2000 lökésszámmal területenként látványos eredményeket hozhat.

4. Fogyási / terhességi csíkok (stria)

A striák a feszülés irányára merőleges lilásvörös csíkok, amelyek később fehér színűvé fakulnak. A csíkok jellemzően nagy hízás és fogyás után jelentkeznek, esetleg éppen ezért terhesség vagy intenzív testépítés következtében.

A bőrnek három rétege van:

- Epidermis: Az első, külső réteg, azaz a felhám
- Hypodermis: Az alsó réteg, azaz a bőralja
- Dermis: Irha, azaz a középső réteg, ez felelős a bőr rugalmasságáért és alakjáért. Itt alakulnak ki a striák.

Mikor valaki sokat hízik, hirtelen túl sok izmot épít, vagy terhes lesz, a bőr középső rétege hosszabb időre kinyúlik. Ez okozza a striákat: a bőr elveszíti rugalmasságát, s az izomrostok közötti kapcsolat megszakad.

Kialakulásuk okai:
- A bőr alatti kötőszövet nem tud ugyanolyan ütemben növekedni, mint a bőr felső rétege, így megreped vagy elszakad
- Mozgásszegény életmód
- Helytelen táplálkozás
- Genetikai meghatározottság (többnyire a nőket érinti)

Amennyiben a csípő és a comb területein végezzük a terápiát 10-12 kezelés, heti 2-3 alkalommal jó eredményeket hozhat. A csípőn elegendő adott területre 1500-2000 lökést mérni, míg a comb 1800-2300 közötti lökésszámmal kezelendő. A fenék területén kialakult striák makacsabbak, így 12-16 alkalom is szükséges lehet a kívánt eredmény eléréséhez. A szükséges lökésszám itt is 1800-2300 közé esik.

enPulsPro - Profi megoldás az esztétikai lökéshullám-terápia megvalósításához

Az enpulsPro gördíthető készülékállványra szerelt, dupla kezelőfejes kivitel. A dupla kezelőfejes alkalmazás lehetővé teszi a szünetmentes működtetést, valamint a készülékhez igény szerint ortopédiai és esztétikai kezelésekre alkalmas kezelőfejeket is csatlakoztathatunk.

A készülék teljesítménye maximum 185 mJ. Az enPulsPro-t annak ajánljuk, aki  a fájdalomcsillapítást célzó ortopédiai kezelések mellett szeretné kihasználni az esztétikai kezelőfej adta lehetőségeket, akinek fontos a szünetmentes működtetés, az apróbb kényelmi funkciók, valamint a gyönyörű megjelenés.

Az egyedi programindítási konfiguráció, az átlátható és egyszerű menünavigáció kényelmes használatot biztosít. A különböző frekvenciák és applikátorok egyéni, a beteg mindenkori állapotához igazodó terápiát tesznek lehetővé. A nagy képernyőn megjeleníthető összes kezelést érintő paraméter és egyértelmű, könnyen kezelhető menürendszer segíti a felhasználót.

enPulsPro

Megosztás: