Kombinált terápia

Szimultán terápia - az ingeráram és ultrahang egyidejű alkalmazása

A stimulációs áram és az ultrahang kombinációját szimultán módszernek vagy kombinált terápiának nevezzük, ahol az ultrahang és az áramstimuláció is jelen vannak ugyanabban a programban. llyenkor az ultrahangos kezelőfej CV módban alkalmazva egy aktív elektródaként funkcionál (katód a monofázisos áramokban).

Különböző hullámformák alkalmasak kombinált ingeráram kezelésre. Az ultrahangfej mozgatható elektródaként való alkalmazása az ultrahang és az elektromos stimuláció hatásait eredményezi egyvidőben, melynek rendkívül sok terápiás előnye van. A kapcsolódó anód, mint egy nagy semleges elleneletród a test érintett területének, paravertebrális szegmensében helyezkedik el. Az olyan középfrekvenciás áramok vagy TENS áramok, melyek frekvenciája 100 Hz fölé esik alkalmazhatók a trigger és fájdalompontok célzott kezelésére.

Olyan krónikus mozgásszervi megbetegedések esetén, melyek gyakran ellenállóvá válnak a kezelésekkel szemben, a szimultán terápia hatékony segítséget nyújthat diadinamikus, ultrastimulációs vagy négyszögáramok + az ultrahangfej monofázisos alkalmazásával. A két energiatípus szinergikus hatása mellett a kombinált terápia fájdalomcsillapító, hiperimizáló, és izomtonizáló hatással bír, valamint az egyidejű alkalmazás számos olyan egyéb előnnyel is rendelkezik melyek az egyszerű ultrahangterápia és ingeráram pozitív hatásainak ötvözéséből származik.
A katódként működő ultrahangfej mozgatásával könnyű megtalálni a trigger pontokat a gyakran előforduló fájdalomszindrómák terápiája során, így azok célzottan stimulálhatók. Ezek a pontok gyakran tükrözik a hagyományos akupunktúrás pontokat. Mikor a fej a közelükbe ér, könnyen felismerhetők a gyakran előforduló helyi izomösszehúzódásokról és a bőr kipirosodásáról.

Szimultán programkínálat a Soleo SonoStim és PhySys eszközökben:

  • Hiperémia
  • Gyógyulás elősegítése
  • Szövet regeneráció
  • Analgézia
  • Izom relaxáció
  • Trigger pont terápia
  • Szabad program

Tekintse meg kombinált terápiára is alkalmas eszközeinket, és segítségükkel használja ki az ultrahang és ingeráramos kezelések előnyei mellett a szimultán kezelési mód előnyeit is!

 

 

 

Küldés