KOMBINÁLT TERÁPIA

ALACSONY + KÖZÉPFREKVENCIÁS ELEKTROTERÁPIA és TERÁPIÁS ULTRAHANG
együttes alkalmazása szimultán terápiaként

Hivatalos árajánlatkéréshez legyen szíves kitölteni a lap alján található űrlapunkat,
vagy hívja a +3630/982-3161-es telefonszámot!

Kombinált vagy szimultán terápia: az ingeráram és ultrahang egyidejű alkalmazása

Az eljárás lényege

A stimulációs áram és az ultrahang kombinációját „szimultán módszer” -nek vagy kombinált terápiának nevezzük, ahol az ultrahang és az áramstimuláció is jelen vannak ugyanabban a programban. llyenkor az ultrahangos kezelőfej egy aktív elektródaként funkcionál.

Különböző hullámformák alkalmasak kombinált ingeráram kezelésre. Az ultrahangfej mozgatható elektródaként való alkalmazása az ultrahang és az elektromos stimuláció hatásait eredményezi egyidőben, melynek rendkívül sok terápiás előnye van. A kapcsolódó anód, mint egy nagy semleges elleneletród a test érintett területének, paravertebrális szegmensében helyezkedik el. Az olyan középfrekvenciás áramok vagy TENS áramok, melyek frekvenciája 100 Hz fölé esik alkalmazhatók a trigger és fájdalompontok célzott kezelésére.

 

Alkalmazhatóság / általános célok

Olyan krónikus mozgásszervi megbetegedések esetén, melyek gyakran ellenállóvá válnak a kezelésekkel szemben, a szimultán terápia hatékony segítséget nyújthat diadinamikus, ultrastimulációs vagy négyszögáramok + az ultrahangfej monofázisos alkalmazásával. A két energiatípus szinergikus hatása mellett a kombinált terápia

  • fájdalomcsillapító,
  • hiperimizáló
  • izomtonizáló

hatással bír, valamint az egyidejű alkalmazás számos olyan egyéb előnnyel is rendelkezik melyek az egyszerű ultrahangterápia és ingeráram pozitív hatásainak ötvözéséből származik. A terápia alapja:

  1. izomlazítás ingerárammal
  2. merev izmok melegítése és lazítása ultrahanggal
  3. az érintett izom élettani hosszának és feszültségének helyreállítása nyújtással

A terápia kivitelezése

 

Egy nagy vagy közepes elektróda semleges elektródaként (anód) működik, és szegmentális paravertebrálisan helyezkedik el. A készülék “állandó feszültség” (CV) üzemmódra van állítva. Az ultrahang fej differenciálelektródként (katód) működik, lassan, kis léptékű körkörös mozdulatokkal kezeljük vele a területet. Az intenzitás lassan emelendő egészen addig, amíg a páciens jól meghatározhatóan érzi az áramot. A trigger pontokon helyi izomösszehúzódásoknak kell megjelenniük, és a terápiás idő 50%-ban a kezeléssel egyidejű nyújtást kell végezni. A nyújtást statikusan és minden alkalommal a fájdalomküszöbig végezzük, így az izom kiterjeszthető a normál hosszra.

Kombinált terápiás készülékek

 

Soleo SonoStim

2 független csatorna elektroterápia + 1 csatorna UH
alacsony + középfrekvencia + UH + kombinált
Opció: vákuumegység

PhySys

2 független csatorna elektroterápia + 2 csatorna UH
alacsony + középfrekvencia + UH + kombinált
Opció: vákuumegység

A Soleo SonoStim és PhySys készülékek széles programkínálattal rendelkeznek. Mind a két modellben elektroterápiás programok széles választéka érhető el, terápiás ultrahangot multifrekvenciás kezelőfejekkel végezhetünk, és 6 db szimultán kezelésre alkalmas program közül válogathatunk:

1. Hiperémia
2. Gyógyulás elősegítése, szövet regeneráció
3. Analgézia
4. Izom relaxáció
5. Trigger pont terápia
6. Szabad program

 

Minden más elektro-, ultrahang + kombinált terápiás berendezést felülmúlva

a Soleoline és PhySys lehetővé teszik a változatos alkalmazhatóságot,

hozzáértő terapeuta kezében felbecsülhetetlen szolgálatot nyújtanak a fizikoterápiás kezelések során.

Készülékjellemzők

 

A Soleoline és PhySys rendszerek kialakítása és működtetése rendkívül felhasználóbarát. Menürendszerük egységes, egyszerű, logikus, magyar nyelvű. A gépek hatalmas memóriával rendelkeznek, ahol számos mentett programot és kedvencet tárolhatunk, így a visszatérő páciensek vagy a jól bevált programok indítása egyetlen érintéssel kivitelezhető.

A kialakítás során a gyártó elsősorban a kézhezálló, egyszerű alkalmazhatóságot tartotta szem előtt. A többi Zimmer készülékhez hasonlóan a gépek prémium minőségű, nagy kopásálló, hosszú élettartamú anyagokból készültek. Minden egyes Zimmer MedizinSysteme gyártmányú készüléket a

minőség, könnyű kezelhetőség, rendkívüli hatékonyság,
megízhatóság, mobilitás, erő és hosszú élettartam

jellemzi. Az egyedi programindítási konfiguráció, az átlátható és egyszerű menünavigáció kényelmes használatot biztosít. A különböző protokollok és programok, valamint az állítható terápiás paraméterek a beteg mindenkori állapotához igazodó terápiát tesznek lehetővé. A nagy képernyőn megjeleníthető összes kezelést érintő paraméter és egyértelmű, könnyen kezelhető menürendszer segíti a felhasználót.

Vásárlás előtt próbálja ki a készülékeket tatai irodánkban!
A készülékbemutató és a betanítás INGYENES!

Kérjen árajánlatot / egyeztessen időpontot űrlapunk kitöltésével,
vagy keressen minket bármely elérhetőségünkön!

Üzenjen nekünk!


Az űrlap kitöltésével kérhet ajánlatot, információt, vagy időpontot készülékbemutatóra!

Küldés