Lézerterápia

Lézer terápia- természetes gyógyítás a fény erejével

Lézerterápia során egy nagyon magas energiájú fénysugár hatol célzottan a szövetek mélyére, ahol gyógyulási folyamatokat segít elő. A lézersugár a fény erősítésével és stimulálásával jön létre speciális rezonátorokban. Maga a lézer szó is ezt jelenti (LIGHT AMPLIFICATION by STIMULATED EMISSION OF RADIATION = Fény erősítése a sugárzás stimulált kibocsátásával). 

A lézerek használata a direkt szövet stimulációknál és a fájdalomcsillapító kezeléseknél az elmúlt évtizedekben egy általános, szövetkárosodással nem járó alkalmazássá vált. 

A lézerfény monokromatikus és koherens, paraméterei rendkívül pontosan beállíthatók. A sérült szövet abszorpciója a kiválasztott frekvenciától , a szövet összetételétől, illetve a választott intenzitástól függően precízen meghatározható.

A lézeres kezelés előnyei:

• tökéletes lokalizáció
• rövid idő alatt rendkívüli hatás
• közvetlen és rendszerszerű hatások
• mellékhatásként szövetregeneráció biostimulációval

Elsődleges indikációk

• a vázizomzat sérülései
• miofaszciális fájdalomszindrómák és trigger pontok
• arthropathiák/arthrosis
• lumbalgia/ischialgia
• izomsérülések, ínsérülések
• fájdalomszindrómák
• tendinopathiák
• myopathiák
• idegmegszorításos szindrómák
• neuralgiák
• rándulások
• sebgyógyulási zavarok
• bőrbetegségek, idegfájdalmak

Az Opton készülékek jellemzői

Az Opton termékcsalád magas energiájú lézerfény előállítására alkalmas csúcsteljesítményű készülékeket jelent. A modern gyógyászat felhasználóbarát kellékei. Az abszorpcióarányt alapul véve az Opton készülékek négy lézerdiódás rendszert használnak, ezek hullámhosszai 810 és 980 nm, mely értékek a melanin és a hemoglobin abszorpcióminimumai. A sugárzás maximális intenzitása 5000-7000 mW (5-7 W) lehet a készülék típusától függően, mely teljesítmény elegendő erőt jelent ahhoz, hogy elérje a mélyebben fekvő szöveteket, és ezeket rövid idő alatt magas energiával kezelje. Az abszorpció és a behatolási mélység optimális aránya garantálja a szövet, és a fájdalomérzékelő receptorok hatékony stimulációját 5-8 cm mélységben. 

Az Opton készülékek csúcstechnológiás eszközök, melyek maximális biztonságot nyújtanak a felhasználónak és a páciensnek. A készülékek többlépcsős szoftveres biztonsági rendszerrel működnek, az akiváló és megszakító gomboknak, valamint a jelszavas védelemnek köszönhetően kizárt a véletlenszerű sérülések kockázata.

A védett lábkapcsolós kivitel szabad kezet biztosít a felhasználónak, a prémium minőségű védőszemüvegek teljes biztonságot nyújtanak a szemeknek.
A nagy méretű, színes érintőképernyőn keresztül  kommunikálhatunk az eszközzel. A kijelző értelemszerűen mutat minden szükséges információt és paramétert, melyet magunk is meghatározhatunk, módosíthatunk és menthetünk. Számos gyári program segíti a munkát az Opton eszközökkel, de lehetőség nyílik saját program létrehozására is, melyhez igen sok támogatást kínálnak az ajánlott kezelési paraméterek, a protokollok és a terápiás tanácsok.

Lézerterápia Opton készülékkel

Terápia az Opton készülékekkel

Lézerterápia során az Opton készülékek azonnal észrevehető hatást váltanak ki a kezelt felületen, mely hatás  a kezelés után is megmarad. A bőr típusa, az indikáció és az előre meghatározott behatolási mélység mutatja meg a szükséges kezelési módot (például: folytonos hullám, sorozatos pulzálás, löket-üzemmód, vagy egyszerű pulzálás) és a szükséges energiát.

A beteg visszajelzése és a kezelési paraméterekhez való direkt hozzáférhetőség teszik lehetővé, hogy az eszközön belül egyéni igényeket határozzunk meg, így a kezelések időtartama lényegesen csökkenhet magasabb teljesítmény használatával. 

Az indikációk grafikus testdiagram ábrán vagy ABC sorrendbe szedve is elérhetők. Régió vagy probléma választását követően a készülék az adott problémára megfelelő alkalmazást ajánlja, és tájékoztat a szükséges paraméter beállításokról. Ezeket módosíthatjuk és menthetjük is, majd a kedvencek listából könnyedén előkereshetjük. Ez nagy segítséget nyújt például visszatérő páciensek esetében.

A készülékek hőhatárérték-teszt kalkulátorral segítenek kiszámolni a szükséges dózist kombinációban a bőrtípussal és a behatolási mélységgel. Ez védelmet nyújt a lokalizált túladagolás ellen, és segít kiküszöbölni a nem kívánt, hátrányos hatásokat. A különböző kezelési módok a nagyon sötét bőrtípusokra is megbízható programokat ajánlanak.


Egy integrált kalibrálás érzékelő felügyeli a lézeregység erejét, és biztosítja a hatékonyságot.
Az SD kártya a frissítés és a naplózás mellett memóriaként is használatos. 

Ismerje meg Opton termékcsaládunkat, tekintse meg kínálatunkat!