Krioterápia

Hidegterápiás lehetőségek

A Cryo6 szerepe a fizikoterápiában

Hideggyógyászat
Klasszikus módszerek

A hideg vizet, havat és jeget több évszázada sikeresen alkalmazzák fájdalomcsillapításra. Jeges pakolásokkal, borogatásokkal és hideg anyagokkal történő masszázzsal eredményesen javítható a helyi gyulladások, merev izmok, zúzódások, törések, ficamok, rándulások, különféle duzzanatok, görcsök, műtéti vagy egyéb irritáció következtében kialakult sebek, égési sérülések állapota. Hidegterápiát számos megoldással előállíthatunk, magunknak kell eldöntenünk, hogy ár-érték-hatás-és a lehetségesen kialakuló fagyási kockázat függvényében milyen módot választunk.

Klasszikus megoldásnak számít a hideg borogatás, mely hirtelen von el hőt a kezelt területről, de az olvadó jég a legtöbb esetben nem bizonyosodik a legjobb megoldásnak, mert hatása az olvadás következtében hamar csökken. A jégzselé tartósabb, segítségével tovább fenntartható hideg, valamint jobban a területre igazítható. Különösen sportsérüléseknél tehet jó szolgálatot, ahol a sérülést követően azonnali alkalmazással elkerülhető a duzzadás és a folyadékgyülem. A helyi borogatások és pakolások legnagyobb hátránya, hogy nem megfelelően alkalmazva, vagy köztianyag hiánya esetén könnyen fagyási sérülést okozhat, illetve hogy az úgynevezett hidegsokk a kezdeti pillanatokban elmarad. A fagyasztó spray szintén hatásos, bár drága és nem megfelelően alkalmazva kockázatos hűtési eljárás.

 

Hideglevegő-sugaras kezelés a Cryo6-al

A krioterápiás készülékek elterjedése a hideg jótékony hatásának következtében kialakuló igényeknek köszönhető. A szakemberek már régóta tudják, hogy a hideg az egy gyógyászati célokra kiválóan alkalmazható fizikai energia.
A borogatások, különböző pakolások és spray-k ugyan kiszolgálják a velük szemben támasztott elvárásokat, vagyis magát a hideg adta pozitív hatásokat megadják, de nem mindegy hogy milyen körülmények közt és milyen hatásfokkal valósítunk meg egy kezelést.

A hideg levegősugaras kezelés, más néven krioterápia számos kényelmetlenségre és veszélyre nyújt megoldást, lényege, hogy rövid időre, 0°C alá hűtött levegősugarat irányítunk egy bizonyos, jól körülhatárolt bőrfelületre. A Cryo6 esetén a hideg levegő hőmérséklete megközelíti a -35°C-ot, ez terápiás szempontból azt jelenti, hogy a csővég-bőr távolságtól függően hozzávetőlegesen 1 perc alatt a bőr felszíne 0-tól -2°C közötti hőmérsékletűre hűthető.

Előnyök

- A hideglevegő-sugaras kezelés fontos tulajdonsága, hogy a bőrfelület nem érintkezik a készülék kezelőcsövével, így higiénikus

- A levegőben található vízgőz mennyisége a hőmérséklet csökkenésével esik, így a Cryo6 által kifújt -35°C-os levegő száraz kezelést valósít meg. Ennek köszönhető, hogy előírásszerű és körültekintő alkalmazás mellett a bőr nem éri el azt a hőmérsékletet, mely szövetkárosodással járhat, tehát teljesen biztonságos

- Hideglevegővel elegendő hőt lehet eltávolítani még a mélyebb szövetrétegekből is károsodás nélkül, akár hosszabb ideig tartó alkalmazás során, könnyen ellenőrizhető és befolyásolható a levegőáramlás sebességének, valamint a terápiás cső bőrtől való távolságának módosításával

- Számos lehetőséget kínál, mert egyaránt alkalmas a bőrfelület rövid ideig tartó, hirtelen, intenzív, valamint a mélyebb rétegek elhúzódó, egyenletes hűtéséhez (izmok, ízületek) is.

- Egyszeri beruházást jelent. A Cryo6 hálózatról működtethető, így:

! Soha nem kell hozzá nitrogénpalackot venni, mert NEM azzal működik

! Soha nem jár plusz költséggel a jövőben

! Semmilyen egyéb fogyóanyag nem kell a terápiához

! Nem kell vele bajlódni, mint a borogatáshoz vagy jegeléshez szükséges kellékekkel

! Nem kell folyton updatelni, vagy szakembert hívni, hogy frissítse vagy állítsa be a gépet.

Egyszerűen be kell dugni a konnektorba és többezer órán keresztül fújja a -35°C-os hideget!

 

További lehetőségek:

A hideglevegősugaras kezelés szakszerű kivitelezése>>>

A krioterápia és a legjobb hideglevegősugaras készülék>>>

Cryo6 műszaki adatok>>>

Hírlevél feliratkozás

Kérjük iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy további hasznos információkról tájékoztathassuk a jövőben!

Küldés