A Cryo6 / Cryo7 szerepe a fizikoterápiában

Hideggyógyászat

Klasszikus hidegterápiás módszerek

A hideg vizet, havat és jeget több évszázada sikeresen alkalmazzák fájdalomcsillapításra. Jeges pakolásokkal, borogatásokkal és

hideg anyagokkal történő masszázzsal eredményesen javítható a helyi gyulladások, merev izmok, zúzódások, törések, ficamok, rándulások, különféle duzzanatok, görcsök, műtéti vagy egyéb irritáció következtében kialakult sebek, égési sérülések állapota. 

Hidegterápiát számos megoldással előállíthatunk, magunknak kell eldöntenünk, hogy ár-érték-hatás-és a lehetségesen kialakuló fagyási kockázat függvényében milyen módot választunk.

Klasszikus hidegterápiás megoldásnak számít a hideg borogatás, mely hirtelen von el hőt a kezelt területről, de az olvadó jég a legtöbb esetben nem bizonyosodik a legjobb megoldásnak, mert hatása az olvadás következtében hamar csökken. 

A jégzselé tartósabb, segítségével tovább fenntartható hideg, valamint jobban a területre igazítható. Különösen sportsérüléseknél tehet jó szolgálatot, ahol a sérülést követően azonnali alkalmazással elkerülhető a duzzadás és a folyadékgyülem.

A helyi borogatások és pakolások legnagyobb hátránya, hogy nem megfelelően alkalmazva, vagy köztianyag hiánya esetén könnyen fagyási sérülést okozhat, illetve hogy az úgynevezett hidegsokk a kezdeti pillanatokban elmarad. 

A fagyasztó spray szintén hatásos, bár drága és nem megfelelően alkalmazva kockázatos hűtési eljárás.

Hidegterápia hideglevegő sugárral

A krioterápiás készülékek elterjedése a hideg jótékony hatásának következtében kialakuló igényeknek köszönhető.

A szakemberek már régóta tudják, hogy a hideg az egy gyógyászati célokra kiválóan alkalmazható fizikai energia.

A borogatások, különböző pakolások és spray-k ugyan kiszolgálják a velük szemben támasztott elvárásokat, vagyis magát a hideg adta pozitív hatásokat megadják, de nem mindegy hogy milyen körülmények közt és milyen hatásfokkal valósítunk meg egy kezelést.

A Cryo6 / Cryo7 készülékekkel megvalósított hidegterápia számos kényelmetlenségre és veszélyre nyújt megoldást.

A hideg levegősugaras kezelés lényege, hogy rövid időre, 0°C alá hűtött levegősugarat irányítunk egy bizonyos, jól körülhatárolt bőrfelületre. 

Zimmer MedizinSysteme gyártmányú Cryo készülékek esetén a hideg levegő hőmérséklete megközelíti a -35°C-ot, ez terápiás szempontból azt jelenti, hogy a csővég-bőr távolságtól függően hozzávetőlegesen 1 perc alatt a bőr felszíne 0-tól -2°C közötti hőmérsékletűre hűthető.

Hidegterápia Cryo6 / Cryo7 modellekkel: előnyök

Higiénikus

A hideglevegő-sugaras kezelés fontos tulajdonsága, hogy a bőrfelület nem érintkezik a készülék kezelőcsövével, így higiénikus.

Száraz kezelést valósít meg

A levegőben található vízgőz mennyisége a hőmérséklet csökkenésével esik, a Cryo6 / Cryo7 által kifújt -35°C-os levegő esetében teljesen szárazzá válik.

Biztonságos

A száraz kezelést megvalósulásának köszönhetően előírásszerű és körültekintő alkalmazás mellett a bőr nem éri el azt a hőmérsékletet, mely szövetkárosodással járhat, tehát teljesen biztonságos.

Különböző dozírozási technikák és lehetőségek

Elsődlegesen a hidegsokk pozitív hatásait használjuk ki 2-5 perces kezelésekkel, mely a bőrfelület rövid ideig tartó, hirtelen, intenzív hűtését jelenti.

Hideglevegővel elegendő hőt lehet eltávolítani a mélyebb szövetrétegekből is károsodás nélkül. Hosszabb ideig tartó alkalmazás során a mélyebb rétegek elhúzódó, egyenletes hűtése (izmok, ízületek) a célunk.

Az átadott hőmérséklet könnyen ellenőrizhető és befolyásolható a levegőáramlás sebességének, valamint a terápiás cső bőrtől való távolságának módosításával.

A Cryo6 műszaki előnyei

Egyszeri beruházást jelent. A Cryo6 hálózatról működtethető, így:

! Soha nem kell hozzá nitrogénpalackot venni, mert NEM azzal működik.

! Soha nem jár plusz költséggel a jövőben.

! Semmilyen egyéb fogyóanyag nem kell a terápiához.

! Nem kell vele bajlódni, mint a borogatáshoz vagy jegeléshez szükséges kellékekkel.

! Nem kell folyton updatelni, vagy szakembert hívni, hogy frissítse vagy állítsa be a gépet.

A Cryo készülékeket egyszerűen be kell dugni a konnektorba és többezer órán keresztül fújják a -35°C-os hideget!

Ismerje meg a krioterápiás készülékeinket:

Tartalomjegyzék

Megosztás: