Ismertető

Az elektroterápiáról röviden

Elektroterápia alatt számos olyan eljárást értünk, melyeknél elektromos energiát használunk gyógyhatású célok eléréséhez. Az elektromos energiát a hálózatról nyerjük, az elektroterápiás berendezésekkel pedig a kezelésnek megfelelően átalakítva alkalmazzuk.
Az elektroterápiás eljárásokat általában alacsony-, közép- és magasfrekvenciás terápiaként különböztetjük meg. Az alacsonyfrekvenciás terápia tartalmaz egy állandó egyenárammal történő kezelést, iontoforézist, valamint az izmok és az idegek 1000 Hz alatt történő impulzusárammal való stimulációját. A középfrekvenciás terápiák olyan váltóáramokat foglalnak magukba, melyek frekvenciája meghaladja az 1000 Hz-et (általában 2000 Hz és 8000 Hz között). A nagyfrekvenciás áramok több, mint 100.000 Hz frekvenciát jelentenek, melyek rövid-, deciméter- és mikrohullám terápiánál alkalmazhatók, ezekről bővebben ide kattintva tájékozódhat.

A fizikoterápiás kezelések jelentős részét az alacsony és középfrekvenciás elektroterápia teszi ki, mely terápiás forma fontos szerepet tölt be számos fájdalmas betegség vagy sérülés kezelése és rehabilitációja során. Az elektroterápia általános céljai:

  • Fájdalomcsillapítás
  • Izmok és ízületek működészavarainak javítása
  • Beszűkült ízületi mozgások javítása
  • A szövetek keringés- és anyagcsere állapotának javítása

A fizikoterápiát végző szakember gyakran szembesül nehezen befolyásolható állapotokkal, mint például a krónikus reumás vagy degeneratív elváltozások. A betegség, valamint az izom és ízületi diszfunkciók pontos felmérése tapasztalatot és a beteg tartósabb megfigyelését igényli. A kezelést mindig a klinikai képhez és a beteg egyéni reakciójához kell igazítani, ehhez nyújtanak hasznos segítséget a professzionális eszközök, melyek a hatékonyabb terápiát teszik lehetővé.
A nagy áramforma választék - melyet a Soleo SonoStim, Soleo Galva vagy a PhySys képes nyújtani - lehetővé teszi a kezelés egyénhez történő igazítását, hozzájárulva a beteg gyógyulásához. Az említett készülék típusok az előre beállított áramformákkal történő bázisterápián túl, az elektroterápia egész skáláját nyújtják, ami dinamikusan igazítható a beteg szükségleteihez valamint az orvos egyéni tapasztalataihoz. Minden más elektroterápiás berendezést felülmúlva a Soleoline és PhySys lehetővé teszik az elektroterápiához szükséges változatosságot, hozzáértő orvos kezében felbecsülhetetlen szolgálatot nyújthatnak a fizikoterápiás kezelések során.

 

Modellek

 

 

 

Küldés