Elektroterápia alacsony és középfrekvenciás tartományban

Az elektroterápiáról röviden

Elektroterápia alatt számos olyan eljárást értünk, melyeknél elektromos energiát használunk gyógyhatású célok eléréséhez. Az elektromos energiát a hálózatról nyerjük, az elektroterápiás berendezésekkel pedig a kezelésnek megfelelően átalakítva alkalmazzuk.

Az elektroterápiás eljárásokat általában alacsony-, közép- és magasfrekvenciás terápiaként különböztetjük meg.

Az alacsony frekvenciás terápia tartalmaz egy állandó egyenárammal történő kezelést, iontoforézist, valamint az izmok és az idegek 1000 Hz alatt történő impulzusárammal való stimulációját.
A középfrekvenciás terápiák olyan váltóáramokat foglalnak magukba, melyek frekvenciája meghaladja az 1000 Hz-et (általában 2000 Hz és 8000 Hz között).
A nagyfrekvenciás áramok több, mint 100.000 Hz frekvenciát jelentenek, melyek rövid-, deciméter- és mikrohullám terápiánál alkalmazhatók, ezekről bővebben ide kattintva tájékozódhat.

A fizikoterápiás kezelések jelentős részét az alacsony és középfrekvenciás elektroterápia teszi ki, mely terápiás forma fontos szerepet tölt be számos fájdalmas betegség vagy sérülés kezelése és rehabilitációja során.

Az elektroterápia általános céljai

  • Fájdalomcsillapítás
  • Izmok és ízületek működészavarainak javítása
  • Beszűkült ízületi mozgások javítása
  • A szövetek keringés- és anyagcsere állapotának javítása

A fizikoterápiát végző szakember gyakran szembesül nehezen befolyásolható állapotokkal, mint például a krónikus reumás vagy degeneratív elváltozások. A betegség, valamint az izom és ízületi diszfunkciók pontos felmérése tapasztalatot és a beteg tartósabb megfigyelését igényli. A kezelést mindig a klinikai képhez és a beteg egyéni reakciójához kell igazítani, ehhez nyújtanak hasznos segítséget a professzionális eszközök, melyek a hatékonyabb terápiát teszik lehetővé.

 

Elektroterápia Zimmer MedizinSysteme gyártmányokkal

A nagy áramforma választék - melyet a Zimmer MedizinSysteme elektroterápiás termékpalettája képes nyújtani - lehetővé teszi a kezelés egyénhez történő igazítását, a pontos paraméterbeállításokat, hozzájárulva a beteg mielőbbi gyógyulásához és a kellemes terápiához. Készülék típusaink az előre beállított áramformákkal történő bázisterápián túl, az elektroterápia egész skáláját nyújtják, ami dinamikusan igazítható a beteg szükségleteihez valamint az orvos egyéni tapasztalataihoz.

A Soleoline és PhySys készülékek működtetése rendkívül felhasználóbarát. Menürendszerük egységes, egyszerű, logikus, magyar nyelvű (is). A gépek hatalmas memóriával rendelkeznek, ahol számos mentett programot és kedvencet tárolhatunk, így a visszatérő páciensek vagy a jól bevált programok indítása egyetlen érintéssel kivitelezhető.

Az eszközök használhatók gumi vagy egyszer használatos elektródával, ezt az átalakítható elektróda kábelpár végződés teszi lehetővé.

Mindegyik elektroterápiás rendszerünk kiegészíthető vákuumterápiás egységgel, ez utólag is könnyen csatlakoztatható az alapkészülékekhez.

Minden más elektroterápiás berendezést felülmúlva a Soleoline és PhySys lehetővé teszik az elektroterápiához szükséges változatosságot, hozzáértő orvos kezében felbecsülhetetlen szolgálatot nyújthatnak a fizikoterápiás kezelések során.

 

Készülékpaletta

Soleo Galva - kompakt eszköz a modern elektroterápia teljes spektrumához
Áram típusok széles választékát, speciális sport- és izomrehabilitációs programokat, bénulásdiagnosztikát és terápiát kínál két egymástól független csatornán.
A készülék kis méretű, helytakarékos, könnyű, így mobil használatra is alkalmas.

Bővebben a készülék műszaki adatairól...

 

Soleo SonoStim- a modern elektroterápia teljes spektrumán túl ultrahang és kombinált kezelésekhez is
A Soleo Galva minden tudását egyesíti a kombinált terápiás programformákkal, valamint lehetőséget kínál önállóan is használható ultrahang kezelésekre.
Elektroterápiás csatornák: 2 egymástól független
Ultrahang-terápiás csatornák: 1

Bővebben a készülék műszaki adatairól...

 

PhySys- a modern elektroterápia teljes spektruma, rendkívül precíz paraméterbeállítási lehetőségekkel. Ultrahang és kombinált kezelésekhez is alkalmas.
Innovatív eszköz, lenyűgöző designnal, fantasztikus programkínálattal, és letisztult, mégis minden lényeges funkciót egységesen megjelenítő érintőképernyővel. Előre beállított, gyárilag pontosan kalibrált programokat biztosít az ultrahang és az elektrostimuláció hatékony kombinációjának gyors és egyszerű használatához. Teljesen egyéni programozásra és a létrehozott programok tárolására is lehetőséget kínál.

Elektroterápiás csatornák: 2 egymástól független
Ultrahang-terápiás csatornák: 2

Bővebben a készülék műszaki adatairól...

 

Melyiket válasszam?

Szívesen adunk tanácsot telefonon és emailben, ha bizonytalan a választásban, de nagy szeretettel látjuk tatai irodánkban is, ahol bármely típust be tudjuk mutatni. A gépek kipróbálása jelentősen megkönnyíti a választást. Keressen minket bizalommal bármely elérhetőségünkön, vagy töltse ki űrlapunkat és jelentkezzen be hozzánk!

Ha Ön csak és kizárólag alacsony és középfrekvenciás elektroterápiás kezeléseket szeretne végezni, akkor az Ön számára a Soleo Galva a tökéletes választás. Mindazonáltal a Soleo Galva nem bővíthető a jövőben ultrahang terápiával, így érdemes messzebbre tekinteni készülékválasztáskor.

A Soleo SonoStim ugyanazzal a tudással rendelkezik, mint a Galva, de mellette a Soleo Sono ultrahang-terápiás készülék összes tudását is tartalmazza (kattintson ide, hogy a Soleo Sonoról is tájékozódhasson), valamint még 7 db szimultán kezelésre is alkalmas programot tartalmaz.

A PhySys egy komolyabb tudású készülék. Ugyan nem sokkal több programot tartalmaz, mint a Soleoline termékcsalád tagjai, viszont a paraméterek beállítására precízebb lehetőségeket kínál.

Töltse le összehasonlító táblázatunkat, melyben jól láthatók a Soleo Galva, Soleo SonoStim és PhySys készülékek közti különbségek az elektroterápiás alkalmazhatóság tekintetében.

Modellek

 

 

 

Üzenjen nekünk!

Az űrlap kitöltésével kérhet ajánlatot, információt, vagy időpontot készülékbemutatóra!

Küldés