Ismertető

A Cryo6 egy rendkívül modern, innovatív krioterápiás készülék, fizioterápiás vagy dermatológiai problémák során fellépő fájdalmak csillapítására.
Praktikus, korszerű és helytakarékos designnal, hasznos programokkal, memóriával, valamint különböző egyéni beállítási lehetőségekkel bővítve segíti a felhasználót. A könnyen gördíthető készülék egyszerű, mozgatható használatot tesz lehetővé a gyakorlatban, illetve kiválóan alkalmazható tartóállványként egy másik, kis méretű készülék számára, így helytakarékos berendezést tesz lehetővé a terápiás helységben.

MŰKÖDÉSI ELV
A hideg levegősugaras kezelés, más néven krioterápia, abból áll, hogy rövid időre, 0 °C alá hűtött levegősugarat irányítunk egy bizonyos, jól körülhatárolt bőrfelületre. A Cryo6 esetén a hideg levegő hőmérséklete megközelíti a -35 °C-ot. Valós, fagyasztásos hidegterápiás eljárást jelent, melyet gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító és izomellazító hatásának köszönhetően az izmok terápiájához és a bőrfelszínt érintő sérülések hűtésére is alkalmaznak. A hideg levegősugaras krioterápia elősegíti az ízületek mobilizációját és a gyors rehabilitációt. Ez különösen jól hasznosítható a sportorvoslásban, de más szakterületeken ugyanúgy, mint például traumatológia, reumatológia, ortopédia, neurológia, bőrgyógyászat, sebészet, stb...
A krioterápiát gyakran kombinálják olyan egyéb eljárásokkal, melyek fájdalmasak lehetnek a beteg számára, például lézer vagy lökéshullám-terápiás kezelésekkel.

MIÉRT A CRYO 6?
EGYEDÜLÁLLÓ INNOVÁCIÓ A HIDEGTERÁPIÁBAN

A Cryo6 egyszeri beruházást jelent, mert nincs szükség hozzá kiegészítő fogyóanyagokra, mint például a rendkívül költséges nitrogén, vagy a hagyományos jeges borogatáshoz szükséges egyéb eszközök. A készülék közönséges 220 V-ról üzemeltethető, teljesen környezetkímélő. Felhasználóbarát, hiszen csak a kezelés időtartamát és a hideg levegő kibocsájtásának erősségét kell beállítani, majd elindítani a kezelést. Ezek a paraméterek a kezelés közben is módosíthatók, de akár az előre beprogramozott lehetőségek közül is választhatunk.

Bővebben a krioterápiáról IDE kattintva olvashat.

RÉSZLETFIZETÉS

 

Műszaki adatok

Alkalmazás: -35 °C-os hideg levegőt kibocsátó kompakt terápiás rendszer. Alkalmas bőrfelszín közeli szövetek és struktúrák hűtésére, vagy fizioterápiás/bőrgyógyászati kezelések kiegészítő terápiájához.

Kezelőcső:
Fizioterápiás tömlő: Keményebb, vastagabb cső
Dermatológiai tömlő: Rugalmas, vékonyabb cső
Hosszúság: 180 cm

Levegőkibocsátás hőmérséklete a csővégnél:
Átlaghőmérséklet: -25 °C
Terápia kezdeténél: -31 °C
Maximum: -35 °C
Minimum: -18 °C
Környező hőmérséklet: maximum 20 °C

Maximális terápiás idő: 99:59 perc

Előhűtés: kb. 5-10 perc

Légáram teljesítmény: 500-1000 liter/perc

Programok: 6 db

Vezérlés: Gombok + LCD kijelző

A készülék műszaki adatai:
Méretek: 645 x 390 x 680 mm
Súly: 77 kg
Kerekek: 75 mm átmérő, fékezhető
Üveglemez terhelhetősége: 35 kg
Védelmi osztály: I
Alkalmazási osztály: B
MPG osztály: IIA

Teljesítményfelvétel:
Tartalék: 1 kW
Maximális: 260 W

Fogyasztás:
Maximális: 9-12 A
Tartalék: 2 A

Szállítási terjedelem:
- Alapkészülék
- 1 db fizioterápiás vagy dermatológiai kezelőcső
- szögletes adapter a kezelőcsőhöz
- Különböző méretű szűkítők: 5,10,15 mm
- Üveglemez, tárolóedénnyel
- Kerekek kerékvédőkkel
- Tartály a leolvadt víz gyűjtéséhez
- Hálózati kábel
- Magyar nyelvű, színes, részletes használati utasítás
- Magyar nyelvű, színes, szakszerű terápiás tanácsok

Garancia: 18 hónap

 

Letölthető dokumentumok

Magyar nyelvű prospektus PDF

Cryo6

 

Küldés